افرادی که در شهرهایی با درخشش زیاد آسمان زندگی می کنند، در شب به سختی می توانند بیش از تعداد انگشت شماری ستاره را ببینند. اخترشناسان به طور خاص نگران آلودگی درخشش آسمان هستند زیرا توانایی آنها برای مشاهده اجرام آسمانی را کاهش می دهد.
بیش از 80 درصد از جمعیت جهان و 99 درصد آمریکایی ها و اروپایی ها زیر نور آسمان زندگی می کنند. زیبا به نظر می رسد، اما درخشش آسمان ناشی از فعالیت های انسانی یکی از فراگیرترین اشکال آلودگی نوری است.
نور لامپ هالوژن نور مخفی مصنوعی می تواند ریتم طبیعی بدن انسان و حیوان را خراب کند. نور شبانه خواب را قطع می کند و ریتم شبانه روزی را گیج می کند. ساعت داخلی بیست و چهار ساعته که فعالیت های روز و شب را هدایت می کند و بر فرآیندهای فیزیولوژیکی تقریباً در همه موجودات زنده تأثیر می گذارد.
یکی از این فرآیندها تولید هورمون ملاتونین است که در تاریکی هوا آزاد می شود و در صورت وجود نور مهار می شود. افزایش میزان نور در شب تولید ملاتونین را کاهش می دهد که منجر به کمبود خواب، خستگی، سردرد، استرس، اضطراب و سایر مشکلات سلامتی می شود.
مطالعات اخیر همچنین ارتباط بین کاهش سطح ملاتونین و سرطان را نشان می دهد. در واقع، اکتشافات علمی جدید در مورد اثرات نور مصنوعی بر سلامتی، انجمن پزشکی آمریکا را متقاعد کرده است که از تلاشها برای کنترل آلودگی نوری و انجام تحقیقات در مورد خطرات احتمالی قرار گرفتن در معرض نور در شب حمایت کند.
مشخص شده است که نور آبی، به ویژه، سطح ملاتونین را در انسان کاهش می دهد. نور آبی در تلفنهای همراه و سایر دستگاههای رایانهای و همچنین در دیودهای ساطع نور یافت میشود، انواع لامپهایی که به دلیل هزینه کم و صرفهجویی در مصرف انرژی در خانهها و روشناییهای صنعتی و شهری رایج شدهاند.